Nieuws over kringloopwijzer, fosfaat en marktontwikkelingen Bekijk online versie.
Nieuws, noviteiten en persberichten voor het melkveebedrijf 16 oktober 2018
MelkveeActueel
Facebook   Twitter   Youtube
Schouten reageert op vragen over regels fosfaatbank
Op 12 oktober jongstleden heeft Minister Schouten middels een schriftelijke brief aan de Tweede Kamer antwoorden gegeven op gestelde vragen omtrent het Schriftelijk Overleg Regeling fosfaatbank.
Lees meer »
Advertorial
Hoe veilig zijn uw tepelvoeringen?
Er is een stuk rubber op het melkveebedrijf dat niet met zoveel respect behandeld wordt: de tepelvoering, die ook nog eens direct contact maakt tussen melkmachine én de zeer gevoelige speenpunten. De tepelvoering wordt niet vaak genoeg vervangen, is versleten en daarmee nemen de prestaties van de tepelvoering af.
Lees meer »
Nu een geschikt moment voor onkruidbestrijding!
Heel wat graspercelen hebben een behoorlijk slijtage opgelopen door de extreem droge zomerperiode. Veel onkruiden (zoals paardenbloem en zuring) hebben wortelen dieper dan het gras en zijn daarom ook beter in staat om een droge periode te overleven.
Lees meer »
Banner
Nieuws
FrieslandCampina melktrucks schoner op de weg dankzij nieuwe brandstof
Schoner rijden met minder CO2 uitstoot: dat is mogelijk met de nieuwe brandstof voor melktrucks. Door LNG te mengen met diesel rijden de vrachtwagens die voor FrieslandCampina op pad zijn, duurzamer dan voorheen.
Lees meer »
Circular agriculture. Of course. But how?
Vraag tien boeren hun mening te geven over kringlooplandbouw. Niet tien boeren, tien verschillende antwoorden, maar een onuitputtelijke variatie aan mogelijke oplossingen zullen worden opgeworpen. Uiteraard bezien vanuit eigen perspectief het agrarische bedrijf binnen de lokale gemeenschap.
Lees meer »
Banner
Nieuws
Verbetering in nauwkeurigheid van de kringloopwijzer
Met de KringloopWijzer (KLW) kan een melkveehouder op basis van kengetallen het bedrijfsmanagement en mineralenkringloop verbeteren. Maar die KLW geeft niet op alle bedrijven goede resultaten omdat de omstandigheden afwijkend zijn. Door aanpassing kun je de KLW verbeteren.
Lees meer »
Pas op PAS
Sinds juli 2015 zijn NB-vergunningen (natuurbeschermingswet) verleend via de PAS regelgeving (stikstofregels). Daardoor kwam er ruimte in de knellende milieuvergunningsregels. Eind 2017 hebben meer dan 4.000 bedrijven op deze wijze een NB-vergunning met ontwikkelingsruimte verkregen.
Lees meer »
Banner
Meer nieuws
Eurotier 2018: Focus op de toekomst en efficiënt werken
Ook oktober blijft warm en droog
Areaalgroei veldbonen zet door
Maak kennis met de Fendt 1000 Vario
Leveranciers kunnen niet zonder de supermarkt
Meer nieuws...
Agenda
26-28
okt
De Vohamij Huisshow
Heythuysen
 
13-16
nov
Eurotier
Hannover
 
Vakpartners
 
Vakblad Melkveebedrijf heeft geen journalistieke verantwoording over de berichten die geplaatst worden op MelkveeActueel. MelkveeActueel is een gratis uitgave welke mede mogelijk wordt gemaakt door Prosu B.V. (vakblad Melkveebedrijf) en de sponsors.
Uitschrijven (U meldt zich af voor deze specifieke nieuwsbrief) • DisclaimerStatement