Meer over daling agrarisch gebied, veevoeding en melkaanvoer Bekijk online versie.
Nieuws, noviteiten en persberichten voor het melkveebedrijf 4 december 2018
MelkveeActueel
Facebook   Twitter   Youtube
Krimp veehouderij heeft op klimaatvraagstuk  zeer beperkt effect
Stichting Agri Facts heeft het Planbureau voor de Leefomgeving verzocht de gekleurde berichtgeving over het Klimaatakkoord en broeikasgasuitstoot ten aanzien van de landbouw te corrigeren. Krimp van de veehouderij heeft op het totale klimaatvraagstuk een zeer beperkt effect. 
Lees meer »
Advertorial
“Het zat er al in, maar nu komt het er ook uit!”
“De Vector schuift en voert ook ’s nachts door, waardoor de koeien ’s nachts actief blijven. Ze worden naar het voerhek getrokken om te vreten en daarna bezoeken ze de melkrobot”, vertelt Kevin. “Hierdoor is de activiteit op de robot ’s nachts flink gestegen."
Lees meer »
Ammoniakemissie verlagen door efficiënter voeren
Melkveehouder Jan Kuks uit Nutter is op zijn bedrijf actief bezig met het verlagen van ammoniakemissie. “Ons bedrijf staat in een mooie omgeving, met veel natuurgebieden om de boerderij, middenin een ecologische hoofdstructuur."
Lees meer »
Banner
Nieuws
Meer agrarisch gebied wordt open natuurlijk terrein
Tussen 2012 en 2015 is er in Nederland 11 duizend hectare aan open natuurlijk terrein bij gekomen. Vooral het areaal open nat natuurlijk terrein nam toe. Het agrarisch gebied nam met 15 duizend hectare het meest af.
Lees meer »
In de EU is sprake van stagnatie van de melkaanvoer
De Nederlandse melkaanvoer is sinds augustus snel terug gelopen. Dit was o.a. het gevolg van afvoer van extra vee naar de slacht om te voldoen aan het fosfaatrechtenstelsel. In oktober daalde de melkaanvoer met maar liefst 5,5%.
Lees meer »
Banner
Nieuws
Nieuw tractor occasion center in Boxtel geopend: Mechan Next
Vrijdag 30 november vond de officiële opening plaats van Mechan Next, het nieuwe occasion center voor jong gebruikte tractoren in Boxtel (N-Br). Vanaf vandaag kunnen alle geïnteresseerden hier terecht om te kiezen uit minimaal 50 gebruikte tractoren van alle merken, zegt Mark van den Heuvel, directeur Mechan Next en Cultuurtechniek.
Lees meer »
De opwarming van de aarde; dat gaan we oplossen!
ABAB Accountants en Adviseurs kijkt met ruim 300 bezoekers tevreden terug op de eerste editie van het congres Forward Farming. Agrarisch ondernemers en erfbetreders bundelden de krachten om samen te bouwen aan een positieve en toekomstbestendige transitie van de agrosector.
Lees meer »
Banner
Meer nieuws
Boerderijzuivel kent goede tijden! Maar waarom?
VoederWaarde.nl helpt veehouders bij topprestaties
Kramp neemt Spaanse Recinsa over
Toekomst Overijsselse jonge boeren en tuinders in het geding!
en meer..
Agenda
12-15
dec.
Noord-Nederlandse Landbouwbeurs
Leeuwarden
 
24-28
feb.
SIMA 2019
Parijs
 
Vakpartners
 
Vakblad Melkveebedrijf heeft geen journalistieke verantwoording over de berichten die geplaatst worden op MelkveeActueel. MelkveeActueel is een gratis uitgave welke mede mogelijk wordt gemaakt door Prosu B.V. (vakblad Melkveebedrijf) en de sponsors.
Uitschrijven (U meldt zich af voor deze specifieke nieuwsbrief) • DisclaimerStatement